Rólunk

Az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium a Szegedi Tudományegyetem kollégiuma, az Egyetemi és Karközi Kollégiumi Tanács tagja. Elsősorban a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar, kisebb részben az Állam- és Jogtudományi Kar illetve a Gazdaságtudományi Kar hallgatói alkotják a kollégiumi közösséget.

Az SZTE Móra Ferenc Kollégium immáron öt évtizedes fennállása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kollégistáknak szellemi otthonul is szolgáljon, hogy feltételeket és lehetőségeket teremtsen a hallgatók szakmai továbbfejlődéséhez, sokoldalú képzéséhez, a nemzeti és az egyetemes kultúra és tudomány értékeinek közvetítéséhez. Mind a szakkollégisták, mind a szakkollégium vezetése egyöntetűen azt az elvet vallja, hogy a kollégium nemcsak szálláshely, szociális intézmény, esetleg hallgatóknak járó szolgáltatás, hanem fontos szakmai műhely és egyben közösségformáló erő, amely második otthonául is szolgál a szakkollégiumban lakóknak.

Szakkollégium

Kifejezetten ajánljuk a szakkollégiumot azoknak, akik vevők az aktív közösségi életre, kulturális rendezvényekre, a családias légkörre, és jó hangulatú, baráti közösségekben építenék szakmai karrierjüket.

Virtuális séta

Esztétikusan kialakított, barátságos belső terek jellemzik az épületet, a tágas, világos emeleti szintek más-más színvilágot képviselnek. Számítógépparkkal, szélessávú hálózattal rendelkezünk. Minden lakószobában van internetes kapcsolat. A menüpont alatt számos, 2019-2020-ban készült kép tekinthető meg a kollégiumról.

Hallgatói Egyesület

Az egyesület céljai között szerepel a Móra Ferenc Kollégium hagyományainak őrzése és ápolása; előadások, szemináriumok, vitaestek, könyv- és folyóirat bemutatók szervezése; a hagyományos kollégiumi közösségi, kulturális rendezvények támogatásával a szabadidő kulturált eltöltésének biztosítása; az egészséges életmódra nevelés szellemében a testmozgással, testkultúrával kapcsolatos foglalkozások indítása; sportnapok, bajnokságok szervezésében, lebonyolításában és díjazásában való aktív részvétel.

Öntevékeny csoportjaink

Szakkollégiumunkban évek óta több öntevékeny csoport is működik – vannak igen komoly múltra visszatekintők, mások nemrég alakultak. Egyesek megalakulásuk óta folyamatosan működnek, és olyanok is akadnak, melyek egy-egy félévre pihenőt tartanak. A következő felsorolás a 2016/17-es tanévben működő csoportokat tartalmazza, amelyek aktív részei a kollégium mindennapi életének, közösségi rendezvényeinek.

Rendezvények

Kollégiumunkban számos rendezvényt szervezünk, hogy kollégistáink maximálisan ki tudják élvezni az itt töltött idejüket.

Szakkollégiumi Bizottság

Szakkollégiumunkban a hatályos SZMSZ szerint Szakkollégiumi Bizottság koordinálja a kollégium szakmai, kulturális és közösségi életét. A Szakkollégiumi Bizottság 11 válaszott tagból, illetve a szakkollégium igazgatójából és tanárából álló testület, melynek ülésein mindegyik tag egy szavazattal rendelkezik.

Móra 50

2016-ban kollégiumunk 50 éves lett, ennek alkalmából rengeteg programmal és szórakozási lehetőséggel vártuk vissza volt hallgatóinkat.