Kedves gólyák, leendő mórások!

 

Gratulálunk sikeres felvételitekhez, és szeretettel köszöntünk benneteket az SZTE Móra Ferenc Kollégium honlapján. Mivel rövidesen döntenetek kell, hogy melyik kollégiumot választjátok, az alábbiakban hasznos információkkal szeretnénk segíteni a kollégiumi felvételiben történő eligazodásotokat, és egyúttal bemutatnánk szóban és képekben kollégiumunkat, a Mórát.

Kérjük figyelmesen olvassátok el a pályázati felhívást, és a modulon https://modulo.etr.u-szeged.hu/modulo/ (egyetemi elektronikus rendszer) keresztül, a pályázati határidőn belül adjátok be kérvényeteket. A modulo 2014. július 25-én 00. óra 01. perckor megnyílik, ettől a pillanattól kezdve 2014. augusztus 08. 23 óra 59 percig adhatók be kérelmek. Különösen figyeljetek a mellékletek feltöltésére, amennyiben a bírálók hiánypótlásra szólítanak fel, azt a megadott határidőn belül feltétlenül tegyétek meg. Ha kérdésetek merülne fel, akkor még egyszer figyelmesen olvassátok át a kitöltési útmutatót, ha azután sem kaptok választ kérdéseitekre, akkor a pontozásos rendszer egyes elemeiről felvilágosítás kérhető az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatnál (EHÖK IRODA, Szeged, Szentháromság utca 34. , tel: 62/544-845), és az adott Kollégiumoknál. (Móra Kollégium 62/544-101). A gyakran feltett kérdések link alatt olyan kérdéseket, problémákat sorolunk fel, amelyekkel az elmúlt években gyakran kerestek bennünket gólyák, az ezekre adott válaszaink szintén segíthetnek benneteket az eligazodásban.

Feltétlenül ajánljuk, hogy olvassátok el a szakmai munkával és a szakkollégiummal kapcsolatos információkat, hiszen a Móra Kollégiumba jelentkező BA-s hallgatók számára félévente egy szakkollégiumi kurzus felvétele kötelező. Ezek a kurzusok azon kívül, hogy nagyon érdekes, aktuális témákat dolgoznak fel ráadásul a kollégiumban tartjuk őket, terveink szerint az egyetemi tanrendbe bekerülnek kreditált óraként. A kollégium vonzerejét a gazdag szakmai programajánlat mellett közösségi, kulturális és sportrendezvényeink is növelik. Erről megbizonyosodhattok, ha végignézitek a „Kulturális, közösségi és sportélet a Móra Kollégiumban” linket. 

Ha mindezt végigtanulmányoztátok,feltétlenül ajánljuk, hogy olvassátok el a Gólya Nyúzt, és tegyetek virtuális sétát a Móra Kollégium falai között, „A séta a Móra Kollégiumban” link képeinek megtekintésével. Tudjuk, hogy ezzel csak nagyon vázlatosan tudjuk visszaadni azt a hangulatot, mórás szellemiséget, amit az itt lakók nap mint nap megtapasztalnak, de talán ezek a képek és mondatok is elegek ahhoz, hogy megérintsen benneteket a hely szelleme. Amennyiben a kollégium felkeltette érdeklődéseteket, nézelődjetek a honlapon, az archívum képeit nézegetve ismerkedjetek meg a kollégium közösségi és szakmai életével, olvassatok bele a Móra Nyúzokba, tájékozódjatok az öntevékeny csoportokról, és a kollégium gazdag sportéletéről. Kérjük, aki a Mórát választja, küldjön a kollégium címére elsőbbségi, ajánlott, felbélyegzett válaszborítékot, motivációs levelet, és két fényképet. (A fénykép a gólyakártyára és a gólyatérképre kell.) Akit első körben elutasítunk, fényképeiket a kiértesítéssel visszaküldjük.

Kollégiumunkba hagyományainkhoz híven elsősorban bölcsész hallgatókat várunk, de szívesen fogadjuk a Természettudományi, Jogtudományi és Gazdasági Kar hallgatóit is. Számítunk mindazon hallgatók jelentkezésére is, akik az egyetemi oktatáson túlmutató előadások, szemináriumok, vitaestek szervezésében közreműködnének, vagy szívesen látogatnának ilyen irányú kollégiumi rendezvényeket.

Amennyiben első körben nem sikerül bekerülnötök a Mórába, a további lehetőségekről, és a bejutás későbbi módjáról a gyakran feltett kérdésekben olvashattok. Sikeres kollégiumi felvételit, és felejthetetlen egyetemi és kollégiumi éveket kívánunk!

 

Móra Ferenc Kollégium Kollégiumi Bizottsága

 

 
vissza (gólyamenü)